02177638731 – 02177638732
منبع کویلی Coiled tank یکی از تجهیزات بسیار کاربردی برای تولید آب گرم در مصارف خانگی و صنعتی می باشد که در حالت کلی از یک مخزن استوانه ای و چند لوله مسی (کویل) تشکیل شده است. در طراحی و ساخت منبع کویلی با توجه به محل نصب آن و ویژگی های مورد نیازش، منبع کویل دار را در انواع مختلفی تولید می کنند که از مهم ترین آنها می توان به منبع کوئلی ایستاده و افقی اشاره نمود. آسایش افزا ایمن؛ تولید کننده منبع کویلی و سایر تاسیسات حرارت مرکزی در ادامه راهنمای جامعی را برای انتخاب و خرید منبع کویلی ارائه خواهد داد.
منبع کوئلی به مجموعه ای از بدنه استوانه ای و چند لوله مسی (کویل) گفته میشود که آب داغ و بخار خروجی از دیگ بویلر وارد کویل ها شده و آب سرد ورودی به مخزن استوانه ای را گرم می کند. منبع کوئلی در واقع نسل جدیدی از منبع دوجداره می باشد که هر دو برای تامین آب گرم ساختمان ها و محیط های صنعتی کاربرد دارد. البته در ساختار این دو منبع تفاوت هایی به چشم میخورد، به عبارت دیگر، اصلی ترین تفاوت منبع دوجداره با منبع کویلی (Coiled tank) در وجود دو مخزن استوانه ای تو در تو در نوع دوجداره می باشد. این درحالیست که برای منابع کویل دار تنها از یک بدنه استوانه ای استفاده شده و تبادل دما با کویل ها انجام میشود.
آب داغ و بخار تولید شده توسط بویلر و دیگ های بخار با کمک پمپ های سیرکولاتور وارد لوله های مسی یا همان کویل های نصب شده در داخل بدنه استوانه ای میشوند. آب سرد لوله کشی شهری توسط شیرهای یک طرفه نصب شده بر بدنه منبع وارد مخزن شده و بخاطر اختلاف دمای موجود در آب داخل لوله و مخزن، تبادل دما صورت می گیرد. نتیجه برخورد و تماس آب مخزن با این لوله ها افزایش دمای آنها به بیش از 50 درجه می باشد و در نهایت از طریق شیرهای خروجی برای مصرف آماده میشوند. آب موجود در کویل ها با از دست دادن دما مجدد به دیگ بخار برگشت داده شده و این چرخه ادامه دارد.
با توجه به ویژگی های مورد نیاز در منابع حرارتی، در زمان تولید منبع کویلی آنها را در انواع مختلفی طراحی می کنند. به طوریکه در یک دسته بندی کلی آنها را در دو گروه منبع کویلی ایستاده و منبع کویلی افقی تقسیم بندی نمود. تفاوت این دو نوع منبع کوئلی در حالت نصب بدنه استوانه ای آنها می باشد و از نظر سایر اجزا تفاوتی با هم ندارند. با توجه به محل نصب منبع و میزان فضای موجود برای قرار دادن منبع و ابعاد مورد نیاز آنها می توان یکی از این دو نوع منبع کویل دار را انتخاب نمود.
در گروه بندی دیگر و با توجه به حالت نصب و قرارگیری کویل ها می توان این منابع را در دو گروه کویل حلزونی و U شکل تقسیم بندی نمود.
همان طور که از نام این گروه مشخص است، لوله های مسی به صورت حرف انگلیسی U در داخل منبع نصب شده که تعداد لوله ها بر حسب نیاز مشخص میشوند و در اغلب مواقع بیشتر از یک لوله خواهد بود. یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از این نوع کویل ها بالا بردن عملکرد و کارایی دستگاه می باشد. به طوریکه بعد از مسدود شدن و یا ایجاد خرابی در یک لوله اختلالی در طرز کار منبع ایجاد نمیشود و آب داغ و بخار می تواند در سایر لوله ها جریان داشته و آب گرم را تامین کند.
برخلاف نوع یو شکل، در کویل های حلزونی جریان آب داغ تنها در یک لوله با سختار حلزونی وجود دارد و باعث میشود تا آب سرد مخزن گرم شود. از بزرگترین معایب این نوع منبع کویل دار می توان به از کار افتادن دستگاه در صورت ایجاد خرابی در لوله کویل اشاره نمود. چون تنها یک کویل با ساختار حلزونی در داخل بدنه نصب میشود، در نتیجه با خرابی و یا مسدود شدن آن امکان عبور جریان آب داغ و بخار بویلر در آن وجود نخواهد داشت.
با توجه به اینکه انرژی و گرمای مورد نیاز برای افزایش دمای آب موجود در کویل از چه طریقی تامین می گردد، می توان آنها را به دو گروه آب به آب و بخار به آب تقسیم بندی نمود. همان طور که از نام این دو گروه مشخص است، منابع آب به آب با کمک آب گرم انرژی مورد نیاز برای گرم شدن آب موجود در کویل صورت گرفته و در شرایطی که از بخار برای این منظور استفاده شود، بخار به آب می باشند.
در این نوع منبع همان طور که از نامش مشخص است، از دو مخزن کویل استفاده می گردد. علت استفاده از این دو منبع بدین خاطر است که یکی از مخازن به سیستم گرمایشی خورشید و دیگری به دیگ متصل میشود. با این راهکار اگر انرژی خورشید برای گرم شدن آب به اندازه کافی نباشد، در این صورت دیگ بخار می تواند گرمای مور نیاز را تامین کند.
به منظور پیاده سازی طرز کار منبع کویلی که در بالا به آن اشاره شد نیاز به استفاده از اجزا و تجهیزات مختلفی در ساختار منبع کوئلی می باشد. اصلی ترین اجزای به کار رفته در این مخازن عبارتند از:
بدنه استوانه ای یکی از مهم ترین اجزا منبع می باشد که به منظور بالا بردن مقاومت آن در برابر فشار و رسوب گیری و خوردگی از ورق های گالوانیزه برای آن استفاده میشود. ابعاد و ظرفیت و حجم منبع کویلی با توجه به محل نصب و کاربرد آن تعیین میشود و به همین خاطر تنوع زیادی در آن به چشم میخورد. بدنه های ساخته شده برای منبع کویلی در دو حالت ایستاده و افقی بر روی پیاده نصب میشوند.
برای طراحی و ساخت بدنه منبع از ورق های گالوانیزه و همچنین در برخی موقع از فولاد سیاه استفاده می گردد. این ورق ها دارای مقاومت بالایی در برابر دما و فشار بوده و به همین دلیل ضریب ایمنی دستگاه تا حد مطلوبی افزایش پیدا خواهد کرد. البته لازم به ذکر است که برخلاف ورق های گالوانیزه که ضد زنگ و خورندگی می باشد، منابع ساخته شده از ورق های فولا سیاه ممکن است به مرور زمان دچار زنگ زدگی شوند. به همین منظور لازم است ابتدا سندبلاست شوند و در نهایت از رنگ های اپوکسی استفاده گردد.
کویل یا لوله های مسی از دیگر اجزای منبع کویلی می باشند که وظیفه آنها عبور آب داغ و بخار از بویلر می باشد تا در نهایت منجر به انتقال دمای آن به آب سرد موجود در منبع شود. کویل ها در دو نوع U شکل و حلزونی در بدنه نصب میشوند و تعداد آنها متغییر است.
یکی از بهترین مزایای این گروه از منبع حرارتی، تعمیر آسان آنها می باشد. برای این منظور در قسمت کویل دریچه ای بر روی بدنه نصب می گردد تا شستشو و تعمیر کویل ها و بررسی وضعیت کلی هر یک براحتی انجام شود.
کاربرد گسترده این گروه از منابع حرارتی نسبت به منبع دوجداره در مزایای زیادی آن می باشد که از مهم ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره نمود:
مبدل های صفحه ای از تعداد زیادی صفحه در کنار هم ساخته شده اند. با جریان یافتن آب گرم کننده بویلر و آب سرد مصرفی در درون صفحات، تبادل حرارت غیرمستقیم صورت گرفته و دمای آبگرم مصرفی افزایش می یابد. همانطور که مشخص است مبدل های صفحه ای آب گرم را بصورت لحظه ای تامین می کنند و یکی از عمده ترین تفاوت های منبع کویلی و مبدل صفحه ای همین نکته است که در منابع کویلدار بسته به حجم مخزن همیشه مقدار مشخصی آبگرم موجود است و در صورت قطعی برق یا گاز و یا بروز خرابیها و اشکالات احتمالی، با توجه به عایق بودن جداره منبع، آبگرم ذخیره تا مدتی موجود خواهد بود ولی مبدل صفحه ای توانایی ذخیره آبگرم را ندارد.
همانطور که ذکر شد مبدل صفحه ای به هیچ عنوان ذخیره آبگرم نداشته و با قطع برق یا گاز یا خرابی موتورخانه به سرعت آبگرم نیز قطع می شود. به خصوص در مکان هایی که میزان مصرف آبگرم در زمان هایی دارای پیک مصرف می باشد استفاده از مبدل صفحه ای به دلیل نداشتن ذخیره آبگرم و بروز نوسان در دمای آبگرم مصرفی ، توصیه نمی گردد.
مبدل های صفحه ای به دلیل فاصله کم صفحات در مدت زمان کوتاهی رسوب گرفته و این رسوب باعث کاهش راندمان و جریان مبدل شده و مبدل نیاز به اسید شویی خواهد داشت. از دیگر معایب مبدل های صفحه ای میتوان به عدم کارآیی صحیح برای تبادل حرارت بخار به آب و ایجاد افت فشار بالا توسط مبدل اشاره نمود. در عین حال مبدل های صفحه ای دارای مزایایی نیز می باشند مانند ابعاد و وزن کمتر و عدم نیاز به عایقکاری.
آسایش افزا ایمن؛ تولید کننده منبع کویل دار و منبع انبساط با آخرین استانداردها می باشد که طراحی و ساخت این تجهیزات را توسط تیمی از مهندسین و تکنسین های با تجربه ارائه می دهد. تنوع بسیار بالا در محصولات این مجموعه و برخورداری از گارانتی و تضمین کیفیت محصولات از مهم ترین ویژگی های گروه آسایش افزا ایمن می باشد. کارشناسان این مجموعه از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در پایین صفحه آماده ارائه مشاوره قبل از خرید منبع کویلی می باشند.
قیمت منبع کویل دار بر اساس چند فاکتور مهم تعیین می شود که مهم ترین آنها شامل ظرفیت مخزن، نوع و تعداد کویل ها (یو شکل یا حلزونی)، جنس بدنه و کیفیت به کار رفته در تمام مراحل ساخت منبع می باشد. برای استعلام قیمت منبع کویلی می توانید با گروه آسایش افزا ایمن تماس بگیرید
با توجه به اینکه منبع ایستاده انتخاب کرده اید یا افقی باید محیطی را برای نصب منبع کویلی تعیین کنید. به منظور بالا بردن مقاومت این مخازن در برابر ضربه و تکان خوردن، پایه آنها را بر روی زمین کاملا ثابت کنید. در نهایت باید شیر یک طرفه ورودی آب سرد را در پایین منبع و شیر خروجی آب گرم را در بالا آن قرار دهید. کارشناسان آسایش افزا ایمن علاوه بر تولید منبع کویلی ، تمام مراحل نصب را با رعایت استانداردهای لازم انجام می دهند.
شرکت آسایش افزا ایمن در دهه 70 با هدف ارایه خدمات مشاوره مهندسی در امور ساخت و بهره برداری سیستم های تصفیه آب و فاضلاب فعالیت خود را آغاز نموده است. این مجموعه با در اختیار گرفتن دانش فنی روز دنیا و تکیه بر فناوری های نوین مهندسی در زمینه طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی تجهیزات و سیستم های آب (صنعتی، خانگی، استخر) و فاضلاب فعالیت می نماید.
طراحی و اجرا: ماهیان
دیدگاهتان را بنویسید